Hoe goed ben jij voorbereid op een cyberaanval?

Je neemt al enkele goeie initiatieven, maar je loopt wel risico om gehackt te worden.

Lees hieronder nog enkele tips die we je graag meegeven.

Surf steeds via een beveiligd wifi-netwerk.

Openbare netwerken moet je zo veel mogelijk vermijden. Laat ook het wifi-netwerk op je bedrijf beveiligen. En pas het wachtwoord af en toe aan.

Het digitale verandert continu. Werk daarom samen met iemand die alle updates nauwlettend in de gaten houdt en je de meest veilige werkomgeving kan bieden.

Liefst dagelijks, indien mogelijk. Zo ben je nooit veel data kwijt wanneer je gehackt wordt. En dan heeft men geen drukkingsmiddel voor losgeld.

Tweefactorauthenticatie verhoogt enorm de cyberveiligheid van je log-ins. Gebruik je het nog niet? Pas het dan onmiddellijk toe voor al je collega’s. Sommigen vinden het vervelend, maar een hack is veel erger.

Frequente back-ups zijn belangrijk, maar meerdere plaatsen waar je je data opslaat, ook. Hoe meer, hoe beter.

Fun fact: hackers zitten vaak maandenlang al in je systemen. Door je wachtwoorden maandelijks te veranderen en overal uit te loggen, maak je het hen heel moeilijk. Dus gaan ze elders proberen.

Je collega’s kunnen allemaal zeer bekwaam zijn, maar de hackers zijn dat spijtig genoeg ook. De virussen worden slimmer en beter, moeilijk te onderscheiden van een “echte” mail of sms. En de komst van AI-systemen maakt het er niét beter op.

Deze werken steeds beter dan de gratis variant. Beter voorkomen dan genezen.

Er zijn updates voor vele redenen: nieuwe functionaliteiten, verbeteringen, … Maar vaak zijn updates specifiek gemaakt voor de cyberveiligheid. Update je systemen daarom zo snel mogelijk. De meeste softwaresystemen en computers geven je de mogelijkheid om automatisch te updaten. Ga dit nu even nakijken en zet die optie alvast aan.

Als je bij Helsen Verzekeringen een Cybersecurity laat afsluiten, krijg je van de KBC experts een uitgekiende preventie met netwerkscan (door IT-ers), GDPR-check (door advocaten) en een communicatiecheck (door een communicatiebureau).

“Het overkomt ons niet, wij werken samen met een sterke IT-partner”

Bovenstaande quote werd al vaak aangehaald door gedupeerden. Hoe hard IT-bedrijven ook hun best doen, ze kunnen je niet tegen alles beschermen. Als er een cyberaanval is geweest, kunnen de IT-bedrijven vaak wel wat rechtzetten, maar de schade is geleden.

Verzeker je tegen de schade van een cyberaanval

De KBC-Cyberverzekering is een schadeverzekering die je onderneming beschermt tegen de gevolgen van hacking, datalekken, cyberaanvallen en systeeminbraken. Zelfs als jij of je werknemers dit zelf hebben veroorzaakt. Want ja, je kan je zeer goed beveiligen, maar het kan nog steeds gebeuren.

We betalen de kosten terug die nodig zijn om de schade te herstellen.

We betalen de kosten terug die nodig zijn om de schade te herstellen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor de herstelling van je netwerk bij hackerschade. Maar ook de betaling van administratieve boetes bij inbreuk op de privacywetgeving door een onoplettendheid van een medewerker of het verlies van geld op je rekening als je gehackt bent

Gehackt? De experts zetten alles binnen 2u in gang om meer schade te voorkomen en het netwerk zo snel als mogelijk ter herstellen. Nood aan een IT-expert, PR-expert of juridisch adviseur? Ook daar zorgen we voor.

Onze experts zorgen voor een uitgekiende preventie. Je krijgt van ons een netwerkscan, GDPR-check en communicatiecheck.

De kans is heel groot dat je inkomsten misloopt tijdens of na een cyberaanval. Je webshop die niet werkt of machines die uitvallen.

Vragen over cyber veiligheid? Wij helpen je graag verder!

Kantoor Kasterlee

Retiesebaan 46
2460 Kasterlee

Kantoor Retie

Sint-Martinusstraat 5
2470 Retie

Verbonden agent, ondernemingsnummer 0428.315.376, van KBC Verzekeringen nv, Professor Roger Van Overstraetenplein 2, 3000 Leuven, België BTW BE 0403.552.563, RPR Leuven.